Zene Világnapján Kecskeméten: a Te programod, ha a ritmus és a vidámság szerelmese vagy!

Tudtad, hogy a Leskowsky Hangszergyűjtemény kollekciója több mint 1800 hangszert számlál?

Megdöbbentő ez a szám, de nem is csoda, hogy ilyen széleskörű kollekcióval rendelkeznek, hiszen a jelentős magyar népi hangszer gyűjteményük mellett a világ minden részéről megtekinthetünk népi- kísérleti, klasszikus és történelmi hangszereket.

Ezért azt mondjuk, hogy Világnap ide vagy oda, a Hangszergyűjteményt az év bármely szakában érdemes meglátogatni!

Változatos programokkal és állandó kiállításokkal várják a látogatókat, ahol minden korosztály számíthat arra, hogy egyénre és csoportra szabott egyedi tárlatvezetéssel, zenés foglalkozásokkal, és különleges hangszeres programokkal várják őket!

Ha Zene Világnapja Kecskeméten, akkor zenetábor

Zene Világnapja Kecskeméten

A Zene Világnapja alkalmából Kecskeméten természetesen nyári táborokat is szerveznek!

A Leskowsky Hangszergyűjtemény 2023 nyarán is nagy szeretettel várja a táborozni vágyó gyerekeket a hangszerek birodalmába. Kiváló szakemberekkel dolgoznak együtt, akiknek kiemelten fontos, hogy a gyerekeket szeretet és értő odafigyelés vegye körbe a náluk töltött idő alatt.

Valamint ez a szülőknek is egy remek lehetőséget nyújt arra, hogy míg a gyerkőc(ök) táborozik(nak), addig ti zavartalanul tudjatok haladni az otthoni teendőkkel, vagy épp kettesben elutazni, szállást keresel Kecskeméten, egy romantikus hétvégére az Aqua Hotel Kecskemétbe.

Kecskeméti hangszerbemutató

Énekel a fűrész? Hogyan hangzik egy zenélő íj? Vannak a hangyák a didgeridooban?

Ehhez hasonló kérdésekre kapjuk meg a zenés választ a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény interaktív hangszerbemutatójának keretében!

Igazi családi program, melynek során a legkülönlegesebb hangszerek kerülnek megszólaltatásra egy szórakoztató köntösbe bújtatva. A közönség tagjai sem ússzák meg, hiszen ennek a humorral átszőtt műsornak ők is aktív szereplői lesznek.

Zene Világnapja Kecskeméten

A kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény Magyarország legnagyobb hangszer múzeuma, ahol előadások és események alkalmával a gyűjtemény legérdekesebb darabjai kerülnek bemutatásra és megszólaltatásra. Fő műsoruk rendszeresen látható a legnagyobb hazai fesztiválokon, a városi rendezvényeken és egyéb iskolai vagy más programokon is.

Csapatépítő zenélés Kecskeméten

De ha csapatépítőt szervezel a munkahelyen, akkor ide is eljöhettek!

A csapatépítő doboláson a résztvevők célja az, hogy megtalálják a közös ritmust és harmóniát a foglalkozás keretében. A játékos, humoros, mégis informatív feladatok során a csapat tagjai felszabadulttá és nyitottabbá válnak.

Mindez a tapasztalat, a közös dobolással felszabaduló energia, a hangszerek megnyugtató hangjai és a szórakoztató programvezetés egy örök emlék marad, és remélhetőleg egy összekovácsoltabb csapat élményei lesznek!

Yoga&Sound

És itt még jógázni is tudtok!

A HANGok ősi barátja a MOZGÁS, ami mindig is, már az ősidők óta együtt, kéz a kézben jártak, és segítenek nekünk abban, hogy felfedezzük saját belső harmóniaszigetünket.

Zene Világnapja Kecskeméten

Ezt tapasztalhatod meg a Hangszergyűjteményben szervezett jógaórán, ahol csak magaddal kell törődnöd, figyelhetsz a belső hangodra, és kizárhatod a hétköznapi problémákat és a külvilágot egy felszabadító óra erejéig!

Ápoló Klub

Illetve az Ápoló Klubban is megtalálhatod a számításod, ha inkább koncertekre mennél! Nézd meg a nyári programokat és ha felkeltette valami az érdeklődésed, vedd meg előre a jegyet, nehogy elfogyjanak!

A helyszín az Aqua Hotel Kecskemét mellett, egy lépésnyire található, így tökéletes programlehetőség az ebben az időszakban itt lakó szállóvendégeink számára!