Kecskemét környéki látnivalók

Cifrapalota

Kecskemét belvárosában található a Cifrapalota, amely egy szecessziós épület, volt bérház, jelenleg képtárként és múzeumként üzemeltetik.

Ezt az épületet Márkus Géza tervezte szecessziós stílusban 1902-ben. A Rákóczi út és a Szabadság tér (Főtér) találkozásánál találhatod meg, ha ellátogatsz Kecskemétre. Ebben az épületben régebben üzletek, lakások, kereskedelmi kaszinó működött és 1938-tól ad helyet a Kecskeméti Képtárnak.

cifrapalota

A szecessziós épület legfőbb jellemzője, hogy a homlokzati falsík színes majolika díszítéssel van ellátva, melynél a népművészeti motívumkincs dominál. Magas tetővel készült és kétemeletes homlokzatának hullámvonalú a lezárása, valamint díszes a kiképzése.

Azt is érdemes tudnod róla, hogy a Zsolnay porcelángyár készítette az épület mázas homlokzatdíszeit és a tetőcserepeket, ugyanúgy, mint a Városháza esetében.

Napjainkban a Cifrapalota városi múzeumként funkcionál, amely képző- és iparművészeti, történeti, néprajzi, régészeti, helytörténeti kiállításoknak ad helyet. Az állandó és időszaki tárlatok mellett tudományos, ismeretterjesztő, szórakoztató, és családi programokkal is várják az ide látogatókat.

Kecskeméti Vadaskert

A Kecskeméti Kisállatkert Kecskemét szívében található, ahol testközelből csodálhatod meg a 120 állatfaj 500 egyedét. 2000. óta dinamikusan fejlődik a közel 50 éves Kecskeméti Vadaskert, ahol valamennyi ikonikus állat megtalálható.

kecskeméti vadaskert

Akadálymentesített út és egy árnyas erdő várja azokat, akik 1-2 órás, kényelmes kalandokra vágynak, mindezt családbarát környezetben.

Ezt a népszerű kisállatkertet mára már az ország minden tájáról látogatják, sok a visszatérő vendég, hiszen egyre többen kíváncsiak például a mandrillra, a közönséges petymegre, vagy az örvös medvére. Ha ellátogatsz ebbe a vadaskertbe, akkor nagymacskákat, illetve egyéb állatfajokat is láthatsz a Föld minden kontinenséről.

Mit érdemes megnézned, ha Kecskeméten jársz?

Szervezett programjaink keretében lehetőséged nyílik a repülőbázis, a színház, a Mercedes gyár és a pálinka manufaktúra látogatására. Ezekhez tudunk transzfert szervezni, amelyhez szükséges 2 héttel korábbi jelentkezés.

Ha további nevezetességeket szeretnél megnézni a városban, illetve Kecskemét környéken, akkor a Kecskemét környéki látnivalók megtekinthetők itt.

Előző blogcikkünket is olvasd el: Az Aqua Hotel Kecskemét szolgáltatásainak bemutatása.