Kecskeméti programajánló újabb élmények tárházával!

Előző cikkünkben már hoztunk nektek pár érdekes látnivalót Kecskemétről, amit úgy gondoltunk, érdemes lenne folytatni.

De most menjünk egy kicsit a szabadba, és nézzük meg, milyen kinti programokra tudunk ellátogatni Kecskemét városában vagy a környékén!

 

Kecskeméti programajánló Vadaskert

Kecskeméti programajánló nem létezik kedvenceink nélkül! Mindenki szereti az állatokat, főleg a gyerkőcök, ezért egy állatokat tartalmazó programmal nem lehet melléfogni!

Tudtad, hogy a Kecskeméti Vadaskert, területileg az ország legkisebb állatkertje? Az intézmény létesítése az I. Vadászati Világkiállítással kapcsolódik össze, amelyet a fővárosban rendeztek ugyan, de az ott bemutatott hazai élőállat-gyűjteményt Kecskemétnek ajándékozták, sőt ideköltözött a világ-kiállítás jelképe, a dámszarvas szobor is. Így 1971-ben a város vezetése úgy döntött, hogy létrehozza a Kecskeméti Vadaskertet!

Az akkori előírásoknak megfelelően elkészült a város állatkertje mintegy három hektáron, elsősorban hazai vadak és őshonos magyar háziállatok bemutatása céljából. 2003. óta dinamikusan zajlik a vadaskert felújítása, ami napjaikban is tart. Nagyobb beruházásként elkészült a tigrisház, a medveház, a majomház és az oroszlánház. Folyamatosan készülnek kifutók, madár-röpdék természetes, szép környezetben.

Az állatkert fejlesztése során az állatkert egyik legfontosabb feladatának tekinti a meglévő természeti értékek megóvását, gyarapítását és gazdagítását, és mindezek mellett újabb és újabb meglepetésekkel szolgál! A korábbi fajösszetétel jelentősen kibővült, csodálatos egyedeivel a Föld minden kontinense képviselteti magát.

Kecskeméti programajánló

Kecskeméti Arborétum

Kiskunság legnépesebb városát, Kecskemétet egy jól megtervezett zöldövezeti gyűrű veszi körül, melynek ÉNY-i részét a lakótelepek szomszédságában található Milliomodik hektár Parkerdő, Szabadidőközpont, Vízműdomb (Benkó-domb), Arborétum, Kápolna-rét zöldfelületi egységek alkotják.

E láncolat fontos tagja a fiatal, formálódó arborétum, melynek szerepe messze túlmutat a közjóléti funkciókon: termőhely-állékonyságot célzó vizsgálatoknak, madártani megfigyeléseknek, tanításnak-tanulásnak válik évről évre gazdagabb, színvonalasabb helyszínévé.

Az arborétum három fő részre tagolódik:

  • a véderdősáv,
  • tölgygyűjtemény,
  • és a gyűjteményes rész.

A gyűjteményes részt kettészelő széles út – máig emlegetett nevén felhajtó út (Vasfás sétány) -, valamint a gyűjteményes rész ÉNY-i oldalát határoló Vadgesztenyés sétány agrártörténeti emlék. A hajdani vásárok emlékét idézi elénk a „Felhajtó út” megnevezés, hiszen valamikor az egykori „sugárúton” hajtották fel az állatokat a kecskeméti vásárba. A Vadgesztenyés sétány a „sugárutakat” összekötő körút egyik megőrzött darabja.

Tegyél egy kellemes sétát a szabadban, és ismerd meg Kecskemét egykori környezetét!

Kecskeméti programajánló

Szabadság tér és környezete

Ha viszont inkább a városi bolyongást választanád, akkor semmiképpen ne hagyd ki a Szabadság teret és az azt körül ölelő utcákat, boltokat, egyéb érdekességeket és látnivalókat.

Ráadásul nemrég egy felújításon is átesett! Teljesen megújult Kecskemét belvárosa, a „Szabadság tér és környezetének funkcióbővítő városrehabilitációja” című projektnek köszönhetően.

Ezzel sokkal vonzóbbá vált ez a terület, felújításra kerültek a gyalogosutak és a zöld területek, valamit egy régóta vágyott parkoló is helyett kapott a környéken.

Egy bevásárló utca is helyet kapott a Kéttemplom közön, aminek köszönhetően mind az üzlethelyiségek, mint az utca látképe és épületek homlokzatai sokat javultak.

Egyik legnagyobb része a beavatkozásnak a Református Egyházközösség épületének reformálása jelentette, ami több mint 150 éve volt felújítva, így már épp ideje volt kezdeni ezzel valamit!

Kecskeméti programajánló

Gokart pálya

Búgó motorok, száguldó lóerők, izgalmas versenyek, felejthetetlen élmények!

A Birizdokart Gokart Stadion különleges atmoszférával bír – ez pedig már attól a pillanattól érezhető, amint belépsz hozzánk. Gyere el a barátaiddal, családoddal, vagy partnereddel – nálunk megfeledkezhetsz a mindennapi gondokról és teljesen kikapcsolódhatsz, önfeledt pillanatokat szerezve azoknak, akik fontosak számodra – illetve magadnak is!

Ha még sosem vezettél teljes sebességgel, akkor itt most egy biztonságos és felszerelt pályán megteheted! Persze csak a figyelő tekintetek mellett, hogy segítségedre legyenek, ha szükséged lenne rá.

Kecskeméti programajánló