Az AQUA Hotel Kecskemét a Kiskunsági Nemzeti Park közepén helyezkedik el, közel a természethez. A madárcsicsergés és a természet közelsége igazi kikapcsolódást nyújt a pihenni vágyóknak, szuper kalandokat és csodás tájakat ígér az ide látogatóknak.

Legyen nyár, vagy tél, a Kiskunsági Nemzeti Parkban nem lehet unatkozni! A természetjárás boldog fáradalmait pedig kipihenhetitek az AQUA Hotel Kecskemétben. Sok érdekes és izgalmas helyet megtalálsz a hoteltől csupán pár perces autóútra.

Lássuk, hova érdemes ellátogatnotok, ha erre jártok.

Lesd meg a Kiskunsági Nemzeti Park állatvilágát a Fülöpházi-homokbuckákról!

Más néven a magyar sivatagnak is nevezik ezt a területet, ami nem véletlen: homok van itt, ameddig a szem ellát. Sokan kíváncsiak erre a természeti jelenségre, mivel a Kiskunsági Nemzeti Park területén belül található buckavidék Fülöpháza és Kerekegyháza fő természeti látnivalója.

A homokbuckák a szél munkájának köszönhetőek. A gyerekeknek ez egy hatalmas homokozó, és játszótér. A szemfülesebbek pedig a Kiskunsági Nemzeti Park állatvilágát is megfigyelhetik ezen a területen. Távcsővel érdemes készülni!

A homokbuckákat legegyszerűbben a Naprózsa Háztól lehet megközelíteni, ami Kecskeméttől mindössze 30 perc alatt elérhető autóval. Két túraútvonal is indul innen:

 • a rövidebb Báránypirosító tanösvény,
 • a hosszabb Germada tanösvény.

A Báránypirosító tanösvény kétféleképpen is bejárható: a rövid körtúra 1,7 kilométer, a hosszú körtúra pedig 3,2 kilométer.
A Germada tanösvény már felkészültséget igényel, ez ugyanis 8,5 kilométer hosszú gyalogtúrát jelent. Itt az ideje felhúzni a túracipőket és felfedezni a Fülöpházi-homokbuckákat!

Kerekerdő kalandpark

Itt a gyerekek biztosan nem fognak unatkozni! Lehet fára mászni, állatokat simogatni, és persze ismerkedni a természettel. A kalandparkot úgy alakították ki, hogy minden korosztály megtalálja a szórakozást.

A háromévesnél kisebb gyerekek sem maradnak ki a jóból: az akadálypályák között nekik külön manópályát hoztak létre. A nagyobb gyerekek a saját erőnlétüknek megfelelő pályákon élvezhetik a kalandot, a szülők pedig a 4 db felnőtt pálya közül választhatnak.

Ha véget ért a kaland a fákon, akkor folytatódhat a földön: irány a labirintus! Ha kijutottatok, és még nem indulnátok haza, akkor íjászkodhattok vagy megsimogathatjátok az állatokat. A tanösvényt pedig egyenesen vétek lenne kihagyni!

Ha a család apraja-nagyja kellően elfáradt, akkor sem kell aggódni, a Kerekerdő kalandpark mindössze 25 perc autózásra van az Aqua Hotel Kecskeméttől, ahol kipihenhetitek a fáradalmakat.

Természet Háza a Kiskunsági Nemzeti Park közepén

A Természet Háza a Kiskunsági Nemzeti Park kellős közepén, azaz Kecskeméten található, csupán 10 percnyi autózásra az AQUA Hotel Kecskeméttől. Ebben a Nemzeti Park látogatóközpontjában az egész család megismerkedhet

 • a természetvédelemmel és annak történetével,
 • a magyar nemzeti parkokkal,
 • az állatok élőhelyeivel,
 • és a múltbéli mesterségekkel is.

A gyerekek sem fognak unatkozni közben, mert az állandó kiállításon játékos, interaktív programokkal tanulhatnak a természetről és a Kiskunsági Nemzeti Parkról.

A Természet Házában időszakos kiállításokat, különböző programokat és természetismereti foglalkozásokat is rendeznek. A gyerekek játszva tanulhatnak az őket körülvevő világról és arról, hogy hogyan kell megvédeni azt.

Kis-Magyarország Botanikus Kert

Ez Magyarország, csak kicsiben! És nem is annyira kicsi: a Magyarkert 93 ezer négyzetméteren terül el. Ez az ország tökéletes mása. Van itt Balaton, Duna és Tisza is, persze miniben.

Az ide látogatók játékosan ismerkedhetnek meg Magyarország domborzatával, természeti szépségeivel és érdekességeivel is. Eltévedni nem tudsz: a nagyobb városok is jelölve vannak az 1:1000 arányú térképen.

A magyar kertben időszakos programok is várják a családokat, és gyerekeket.

A kert Jakabszállás mellett található, az AQUA Hotel Kecskeméttől mindössze 30 percnyi autóútra.

Tanyamúzeum Lajosmizse

Érdekel, hogy hogyan éltek régen a tanyasi emberek? Mivel töltötték a napjaikat? Hogyan nézett ki a házuk belülről?

Akkor irány a Tanyamúzeum, ahol sok-sok információt gyűjthetsz, és minden kérdésedre választ kapsz.

A múzeum 1972-ben nyílt meg, de maga az épület már az 1870-es évek óta áll. A Tanyamúzeum főépülete mellett több más épületrész is áll:

 • kukoricagóré,
 • istálló,
 • szerszámos kamra,
 • pince,
 • nyári konyha

A Tanyamúzeum egy igazi időutazás, ahol a kicsik és nagyok is betekintést nyerhetnek a régmúlt idők tanyasi életébe. Itt minden olyan, mint volt: a tárgyak, a berendezés, sőt még az udvaron álló eper- és gyümölcsfák is. Utóbbiak is fontos tartozékai voltak a homoki tanyának, ahogy például a szerszámok és az állatok.

A Tanyamúzeumig nem is kell sokat autózni, csupán 20 perces távolságra van az AQUA Hotel Kecskeméttől.

 

Számunkra fontos a természetvédelem és büszkék vagyunk a Kiskunsági Nemzeti Parkra. Ismerkedj meg vele te is közelebbről!