Még sárkányhajózás is vár Kecskeméten? Bizony!

Ahogyan már megszokhattad, Kecskeméten sok izgalmas program vár, így az Aqua Hotel Kecskemétben eltöltött kényeztetések mellett – amit szaunáink, medencéink, különböző masszázsaink és egyéb wellness szolgáltatásaink nyújtanak – lehetőséged van felfedezni a várost is!

 

A sárkányhajózásról Kecskeméten hallottál már?

A sárkányhajózás az a Kecskeméten is elérhető sport, ahol egy közel 13 méteres hajóban 20 ember evez, leginkább a kenuban használt lapátokhoz hasonló eszközzel. A legénységet egy elöl ülő dobos és egy hátul álló kormányos irányítja, szóval az izgalom garantált!

 

Milyen tudás kell a sárkányhajózáshoz?

Semmilyen!

Ha még életedben nem ültél kenuban, az sem baj, bárki kipróbálhatja ezt a programot bármilyen evezős vagy sportos múlt hiányában is.

A csapat tagjai kedvesek és segítőkészek, így adott a jó hangulat és a barátságos légkör. A cél az, hogy a kellemes fáradtság mellett mindenki jól érezze magát!

 

Hogyan készüljek a sárkányhajózásra, mit vigyek magammal?

Egy kényelmes sportruházat tökéletes, akár fürdőruhát is vehetsz alá, hiszen előfordulhat, hogy vizes leszel. De a legfontosabb az, hogy kényelmes és komfortos legyen az öltözeted, és ne gátoljon a mozgásban.

Előfordulhat ugyan, hogy a lapát mozgása, a csónak ringatózása vagy egyéb környezeti körülmények miatt fröccsen a víz, azonban komolyabban elázni csak esős időben lehet.

Viszont nem muszáj már ebben a ruhában is érkezned! A helyszínen egy új, kulturált öltözővel várják a látogatókat, ahol kényelmesen át tudsz öltözni és a nagyobb táskákat bent is hagyhatod a zárható szekrényben. Zuhanyzási lehetőség is van, ha nagyon leizzadtál és felfrissülnél a folytatás előtt!

Ezenkívül mindent biztosítanak, amire szükséged lesz a csónakban, például lapátot az evezéshez és mentőmellényt igény esetén. Kizárólag motivációt és esetleg egy kis innivalót vigyél magaddal.

Pontosan hol van sárkányhajózás Kecskeméten?

A vízitelep a Benkó Zoltán Szabadidőparkban, tehát a „dombnál” található. A belépés a Kecskeméti Fürdő felől lehetséges, a térképen jelölt kapun keresztül.

https://www.sarkanyhajokecskemet.hu/#map

A megjelölt kapu általában be van csukva, ettől azonban nem kell megijedni, nincs bezárva, nyugodtan be lehet menni. A bejáratnál láthatod az egyesület molinóját, ez is segíteni fog a tájékozódásban.

A belépést követően egészen a vízpartig egyenesen kell sétálni, majd itt az egyetlen lehetőségnél jobbra fordulni. Ezt követően már látszanak a hajók és öltözők, itt történik a beszállás is!

Az autóval érkezők egy nagy és ingyenes parkolóban hagyhatják a gépjárműveket. A néhány perces séta, amely alatt megközelítheted a vizet, lehetőséget ad a mindennapokból történő kiszakadásra; lenyugtatja a szervezetet és az elmét.

A helyszín lokációja különleges adottságokkal rendelkezik: közel van a központhoz, így a megközelítés egyszerű, mégis élvezhető a csend és a nyugalom, kizárva a város nyüzsgését. A víz felett is igazán kellemes az atmoszféra, és mindig kiváló a levegő.

Ismerd meg Kecskemét egy új arcát!

 

Légy a sárkányhajózás részese Kecskeméten!

Amikor a rajtot követő első pár húzással, meglepő dinamikával „kiemelünk” egy közel 2 tonnás hajót a vízből, az nem tud unalmas lenni!

Gyorsan történnek az események, ez egy pörgős sportág, így kiváló kikapcsolódás és stresszlevezetés. Kiszakít a mindennapi nehézségek tengeréből és végre élvezheted elmédben a nyugalmat, testedben pedig a fizikai megerőltetést, főleg ha irodai munkát végzel!

Jól tud esni egy kis változatos tevékenység, ami teljesen eltér a mindennapi cselekedetektől és a megszokott mókuskeréktől, ezért ne hagyd ki, ha erre jársz!

Sárkányhajózás Kecskeméten