Előző bejegyzésünkben a szüreti munkák rejtelmeibe adtunk betekintést. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mi is pontosan a Yumeiho masszázs

A Yumeiho masszázs egy hagyományos japán masszázskezelés, ami sok problémára szolgálhat megoldásul.

A Yumeiho masszázs és annak eredete

Japán orvos és masszőr, Tamai Tempel Sensei fejlesztette ki a Yumeiho masszázst

A masszázs neve, „Yumeiho” a kezelés elnevezése, és a „Jumei” szóból származik, ami japánul annyit jelent, hogy „az egészséghez vezető út”.

A masszázsforma célja:

  • az izomzat,
  • az ízületek,
  • a gerinc

egyensúlyának helyreállítása, valamint a testünk teljes rendszerének harmonizálása.

Az emberi testben az energiapályák és meridiánok hálózata található. Az egészséges állapot fenntartása érdekében, ezeknek az energiapályáknak zavartalanul kell működniük. Ebben rejlik a kezelés alapja.

A Yumeiho masszázs során a terapeuta különböző manuális technikákat alkalmaz, például nyújtást, nyomást és csípést, hogy stimulálja az „rendszerünket” és segítse a test szabad áramlását.

Milyen hatásai vannak a masszázs technikának?

Ez a masszázsfajta nem csupán fizikai, hanem pszichológiai és energetikai szinten is pozitív hatásokkal bír. Üdítő program, amikor egy pihentetően gyógyító élményre vágyunk.

Kifejezetten ajánlott többek között:

  • Izomfeszültségre

A Yumeiho masszázs segíthet nekünk ellazítani az izmokat és enyhíteni az izomfeszültséget. Ez különösen hasznos lehet számunkra, ha hosszú ideig tartó ülőmunkát végzünk, vagy fizikai terhelésnek vagyunk nap, mint nap kitéve.

  • Ízületi problémákra

Az ízületeink mozgékonyságának javításával, a masszázs hozzájárul az ízületi problémák enyhítéséhez és a fájdalom csökkentéséhez is.

  • Gerincproblémákra

A kezelés középpontjában a gerinc és a gerincoszlop egészsége és annak megőrzése áll.
Segít a gerinc helyes pozíciójának visszaállításában, valamint a gerincproblémák és a hátfájás kezelésében is.

  • Csontok- és ízületekre

Megelőzheti a csontok és ízületek helytelen pozíciójából adódó problémákat, és hozzájárulhat a megfelelő működéshez.

A Yumeiho a lelkedet is megmasszírozza

A testünk fizikai és egészségügyi pozitív hatásai mellett, fontos megegyezni a lelki hatásokat is. Ha jó terapeutát találunk, ezeket a hatásokat is eredményesen érhetjük el:

A masszázs során, a terapeuta az energiapályáinkat és meridiánjainkat is stimulálja. Segíthet nekünk az energiakeresztmetszeteinknek harmonizálásában, és az energia szabad áramlásának biztosításában is.

Nem csak a testünkre, hanem a lelki és mentális egészségünkre is pozitív hatással van. Egyre többen tapasztalják, hogy a kezelés után fokozott relaxációt, stresszcsökkentést és jó közérzetet éreznek.

Yumeiho masszázs és rejtelmei - lélek

Igénybe vehető a Yumeiho masszázs az Aqua Hotelben?

Gyógyászati részlegünk Vendégeink számára lehetőséget kínál a Yumeiho masszázs kipróbálására.

Masszőreink keze között egy pillanat alatt mindenki ellazul. Tapasztalt és képzett szakemberek biztosítják a kezelés hatékonyságát és a kellemes élményt.

Terapeutánk 100 különböző fogást alkalmaz

A masszás kipróbálása 60 percig tart.

A kezelés tartalma:

  • testünk átgyúrása,
  • kompresszióval végzett masszázs,
  • ízületek mobilizálása.

Ezek kombinációja az izmok mély ellazulását eredményezik. Javítja az ízületek vérellátását és segíti a test fiziológiai területeinek megfelelő működését. Ennek eredményeként jelentős javulást várhatunk a meglévő problémáinkra.

A masszázs különlegessége és fontossága

A Yumeiho egyedi és holisztikus megközelítést alkalmaz a test fizikai és energetikai egyensúlyának helyreállítására. Jöjjön pár érdekesség a masszázzsal kapcsolatban!

Hagyományos japán gyógyító módszer

A Yumeiho masszázs egy eredeti japán módszer. A kultúra hosszú múltra tekint vissza a gyógyításban, és ez a kezelés hagyományos gyógyító technikákat alkalmaz, amik generációkon keresztül örökítettek tovább.

Test és lélek egyensúlya

Nemcsak a testi problémákra koncentrál, hanem az energetikai egyensúly helyreállítására is. A kezelés a test és a lélek harmóniájának megteremtéséhez köthető. Ezek pedig hozzájárulnak az általános jó közérzethez.

Egyéni kezelés

A masszázs során a terapeuta figyelmesen értékeli az egyéni szükségleteket és problémákat, és a kezelést azoknak megfelelően alakítja ki. Ez egy személyre szabott terápiát tesz lehetővé, ami a legjobb eredmények elérését célozza meg.

Alternatív gyógyítási módszer

Vannak, akik az alternatív gyógyítás irányába fordulnak a hagyományos orvoslás kiegészítéseként vagy alternatívájaként. A Yumeiho masszázs is ilyen alternatív gyógyítási módszer – természetes megközelítést kínál.

Yumeiho masszázs és rejtelmei - gyógyítási módszer

A kezelésről

Első lépésként bejelentkezünk egy tapasztalt és képzett Yumeiho masszőrhöz vagy terapeutához. A gyógyászatunkon Falusi Tóth Tamás, 3 dan Yumeiho terapeuta végzi a masszázsokat.

A második lépés a konzultáció, ahol elmondjuk a problémáinkat, panaszainkat és a terapeuta felméri a szükségleteinket és az egyéni helyzetünket.

A masszázs során a testünket számos nyújtási, forgatási és manipulációs technika segítségével kezelik. A terapeuta a kezelés során arra törekszik, hogy helyreállítsa a testünkben az egyensúlyt és enyhítse a feszültségeket.

A kezelés után tanácsokkal és gyakorlatokkal is gazdagodunk, amik segíthetnek az eredmények megtartásában és az egészségünk javításában.

A Yumeiho, egy mindent átmozgató, testi-lelki egyensúlyt adó masszázs típus, amit érdemes legalább egyszer kipróbálnunk. Ha szimpatikus, időpont foglalásért keresd fel honlapunkat és frissülj fel a masszázs segítségével!