Előző bejegyzésünkben a szüreti munkák rejtelmeibe adtunk betekintést. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mi is pontosan a Yumeiho masszázs

A masszázst az Aqua Gyógyászatunkban érdemes kipróbálni, hogy az élémény még intenzívebben hasson.

A Yumeiho masszázs és annak eredete

Japán orvos és masszőr, Tamai Tempel Sensei fejlesztette ki a Yumeiho masszázst

A masszázs neve, „Yumeiho” a kezelés elnevezése, és a „Jumei” szóból származik, ami japánul annyit jelent, hogy „az egészséghez vezető út„.

A masszázsforma célja:

  • az izomzat,
  • az ízületek,
  • a gerinc

egyensúlyának helyreállítása, valamint a testünk teljes rendszerének harmonizálása.

Az emberi testben az energiapályák és meridiánok hálózata található. Az egészséges állapot fenntartása érdekében, ezeknek az energiapályáknak zavartalanul kell működniük. Ebben rejlik a kezelés alapja.

A Yumeiho masszázs során a terapeuta különböző manuális technikákat alkalmaz, például nyújtást, nyomást és csípést, hogy stimulálja az „rendszerünket” és segítse a test szabad áramlását.

Ha kipróbálnád a Yumeiho masszást, időpont foglalásért keresd fel az Aqua Hotel Kecskemét honlapját.

Milyen hatásai vannak a masszázs technikának?

Ez a masszázsfajta nem csupán fizikai, hanem pszichológiai és energetikai szinten is pozitív hatásokkal bír. Üdítő program, amikor egy pihentetően gyógyító élményre vágyunk.

Kifejezetten ajánlott többek között:

Izomfeszültségre

A Yumeiho masszázs segíthet nekünk ellazítani az izmokat és enyhíteni az izomfeszültséget. Ez különösen hasznos lehet számunkra, ha hosszú ideig tartó ülőmunkát végzünk, vagy fizikai terhelésnek vagyunk nap, mint nap kitéve.

Ízületi problémákra

Az ízületeink mozgékonyságának javításával, a masszázs hozzájárul az ízületi problémák enyhítéséhez és a fájdalom csökkentéséhez is.

Gerincproblémákra

A kezelés középpontjában a gerinc és a gerincoszlop egészsége és annak megőrzése áll.
Segít a gerinc helyes pozíciójának visszaállításában, valamint a gerincproblémák és a hátfájás kezelésében is.

Csontok- és ízületekre

Megelőzheti a csontok és ízületek helytelen pozíciójából adódó problémákat, és hozzájárulhat a megfelelő működéshez.

A Yumeiho a lelkedet is megmasszírozza

A testünk fizikai és egészségügyi pozitív hatásai mellett, fontos megegyezni a lelki hatásokat is. Ha jó terapeutát találunk, ezeket a hatásokat is eredményesen érhetjük el:

  • A masszázs során, a terapeuta az energiapályáinkat és meridiánjainkat is stimulálja. Segíthet nekünk az energiakeresztmetszeteinknek harmonizálásában, és az energia szabad áramlásának biztosításában is.
  • Nem csak a testünkre, hanem a lelki és mentális egészségünkre is pozitív hatással van. Egyre többen tapasztalják, hogy a kezelés után fokozott relaxációt, stresszcsökkentést és jó közérzetet éreznek.

Yumeiho masszázs és rejtelmei - lélek

Igénybe vehető a Yumeiho masszázs az Aqua Hotelben?

Gyógyászati részlegünk Vendégeink számára lehetőséget kínál a Yumeiho masszázs kipróbálására.

Masszőreink keze között egy pillanat alatt mindenki ellazul. Tapasztalt és képzett szakemberek biztosítják a kezelés hatékonyságát és a kellemes élményt.

Terapeutánk 100 különböző fogást alkalmaz

A masszás kipróbálása 60 percig tart.

A kezelés tartalma:

  • testünk átgyúrása,
  • kompresszióval végzett masszázs,
  • ízületek mobilizálása.

Ezek kombinációja az izmok mély ellazulását eredményezik. Javítja az ízületek vérellátását és segíti a test fiziológiai területeinek megfelelő működését. Ennek eredményeként jelentős javulást várhatunk a meglévő problémáinkra.

A masszázs különlegessége és fontossága

A Yumeiho egyedi és holisztikus megközelítést alkalmaz a test fizikai és energetikai egyensúlyának helyreállítására. Jöjjön pár érdekesség a masszázzsal kapcsolatban!

Hagyományos japán gyógyító módszer

A Yumeiho masszázs egy eredeti japán módszer. A kultúra hosszú múltra tekint vissza a gyógyításban, és ez a kezelés hagyományos gyógyító technikákat alkalmaz, amik generációkon keresztül örökítettek tovább.

Test és lélek egyensúlya

Nemcsak a testi problémákra koncentrál, hanem az energetikai egyensúly helyreállítására is. A kezelés a test és a lélek harmóniájának megteremtéséhez köthető. Ezek pedig hozzájárulnak az általános jó közérzethez.

Egyéni kezelés

A masszázs során a terapeuta figyelmesen értékeli az egyéni szükségleteket és problémákat, és a kezelést azoknak megfelelően alakítja ki. Ez egy személyre szabott terápiát tesz lehetővé, ami a legjobb eredmények elérését célozza meg.

Alternatív gyógyítási módszer

Vannak, akik az alternatív gyógyítás irányába fordulnak a hagyományos orvoslás kiegészítéseként vagy alternatívájaként. A Yumeiho masszázs is ilyen alternatív gyógyítási módszer – természetes megközelítést kínál.

Yumeiho masszázs és rejtelmei - gyógyítási módszer

A kezelésről

Első lépésként bejelentkezünk egy tapasztalt és képzett Yumeiho masszőrhöz vagy terapeutához. A gyógyászatunkon Falusi Tóth Tamás, 3 dan Yumeiho terapeuta végzi a masszázsokat.

A második lépés a konzultáció, ahol elmondjuk a problémáinkat, panaszainkat és a terapeuta felméri a szükségleteinket és az egyéni helyzetünket.

A masszázs során a testünket számos nyújtási, forgatási és manipulációs technika segítségével kezelik. A terapeuta a kezelés során arra törekszik, hogy helyreállítsa a testünkben az egyensúlyt és enyhítse a feszültségeket.

A kezelés után tanácsokkal és gyakorlatokkal is gazdagodunk, amik segíthetnek az eredmények megtartásában és az egészségünk javításában.

A Yumeiho, egy mindent átmozgató, testi-lelki egyensúlyt adó masszázs típus, amit érdemes legalább egyszer kipróbálnunk. Ha szimpatikusnak találod a kezelést, gyere és frissülj fel a masszázs segítségével!