Családi programötletek a tavaszi szünetre

A gyerkőcöket lekötni nem egyszerű dolog, főleg akkor, amikor eljön a tavaszi szünet. Ahogy beköszönt a jó idő, mindenki a szabadba vágyik, egyre többet lenni a frisslevegőn, sarokba dobni az Xbox kontrollert, és kitörni a négy fal közül.

Mikor kezdődik és meddig tart a 2022-es tavaszi szünet?

Az idei tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap április 13-ra esik, és április 20-án kell visszatérni az iskolába.

Ebben a blogcikkünkben most bemutatunk néhány programötletet, amellyel a szülők izgalmasabbá tehetik ezt az időszakot, igazi élményt adva az egész családnak.

Ki a természetbe!

Hazánkban számos csodálatos hegyvidék található, és tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy az ország bármely pontján is éltek, biztosan találtok a közelben olyan természeti csodát, amelyet a tavaszi szünetben érdemes felfedezni.

hohoto.hu

Forrás: hohoto.hu

Ha mégsem találtok hegyvidéket a közvetlen közelben, ugyanilyen hangulatos lehet például valamelyik kilátóhoz tett séta, vagy ha szeretnek horgászni a gyerkőcök, akkor ellátogatni Kecskemét város egyik legidősebb tavához, melynek neve Ho-Hó tó.

Ebben a horgászparadicsomban nagyon sok kapitális hal rejtőzik, hűsítő fákkal és náddal szegélyezve.

Túrázás állatkertben

Amikor állatkertekről esik szó, akkor azt bizton kijelenthetjük, hogy bármelyiket is válassza a család a hazai kínálatból, az biztos, hogy tavasszal is maradandó élmény lesz a gyermekeknek.

Ha pedig igazán őszinték akarunk lenni magunkkal szemben, valljuk be, hogy felnőttként is hatalmas élmény és kitűnő stresszoldó program elmerülni az állatkerti forgatagban.

Egy korábbi blogcikkünkben már írtunk a Kecskeméti Vadaskertről, most pedig bemutatjuk a Felsőlajoson található, Magán Zoo-t, amely egy magántulajdonban lévő, állat- és szabadidőpark.

maganzoo

A park teljes területét tekintve 20 hektáron terül el, és arról ismeretes, hogy tavasszal, amikor az akác virágzik, virágillat tölti meg a levegőt a park egész területén.

Az állatkerti állatok mellett láthattok itt megszámlálhatatlan védett madarat, illetve mókust is.

A gyermekeknek izgalmas élmény, amikor simogathatják, valamint etethetik a különleges állatokat, a szülőknek pedig jóleső érzés a mosolygó gyerkőcöket látni.

Reméljük tudtunk hasznos ötleteket adni a tavaszi szünet tartalmas eltöltéséhez!

Ezeken kívül még rengeteg program várja a Kecskemétre látogatókat egész évben, melyekről itt tudhatsz meg többet: Kecskemét programok.

Előző cikkünkhöz kattints ide: Ismerd meg közelebbről a Kecskeméti Fürdőt!