A pihentető alvás nagyon fontos egészségünk megőrzésében, és hogy jól teljesítsünk a munkahelyen. Ha nem alszunk eleget, romlik koncentrációs képességünk, nem tudunk figyelni, ráadásul immunrendszerünk is legyengül és könnyebben kaphatunk el betegségeket.

Ezért is kínáljuk vendégeinknek a legjobb minőséget az Aqua Hotel Kecskemétben, hogy az éjszaka pihentetően, kényelmesen és nyugodtan teljen!

Mindenkinek más igénye van az alvás hosszát illetően. Akkor vagy kipihent, ha frissen ébredsz, és szinte kidob az ágy magából!

Ugyanakkor az alvás nem egyenlő az ágyban töltött idővel. Ha álmatlanul forgolódunk, és nem tudunk elaludni, akkor annak több oka is lehet:

 • túl sok stressz ér a munkában,
 • túl sok koffeint vagy alkoholt fogyasztasz,
 • egészségtelenül étkezel,
 • nem megfelelő az alvási környezeted (túl meleg, túl hideg, túl világos vagy túl zajos)
 • túl sok inger ér lefekvés előtt,
 • egészségügyi probléma van a háttérben.

Mit tudok tenni annak érdekében, hogy átaludjam az éjszakát?

 1. Gondoskodj róla, hogy hálószobád alkalmas legyen alvásra

A környezet az alvás esetén is sokat számít, ezért érdemes változtatni néhány dolgon, ha nyugodtan szeretnél pihenni. A hálószobában nem javasolt a túl meleg légkör, ezért nálunk minden szobában egyénileg szabályozható a hőmérséklet. Szakértők szerint 16-18°C az ideális hőmérséklet az alváshoz. Ha pedig este az erkélyről gyönyörködnél a kilátásban, akkor hagyd nyitva az ajtót, hogy addig is átfújja a szél a szobát, és friss levegőben térj nyugovóra.

A túlzottan beáradó fény is problémát okozhat. Sötétítőinkkel teljes sötétséget is elérhetsz, hogy ne ébresszen fel a napfény, az utcai lámpák fénye, vagy a kinti mozgásérzékelő világítás. A szobákban lévő növények segítik az elalvást, illetve a nyugodt alvás érdekében ajánljuk vendégeinknek, hogy hagyják a munkát az asztalon, és az ágyban csak aludjanak, romantikázzanak a kedvesükkel, és beszélgessenek.

 1. Esti rutin kialakítása

Nem segít, ha lefekvés előtt is a napi történéseken pörög az agyad. Ezzel csak stresszeled magad, amitől forgolódni fogsz az ágyban. Egy rutin azonban segít elterelni és lecsillapítani a gondolataidat! A megszokott folyamatok megnyugvást hozhatnak az estéidbe, és segítenek ráhangolódni az alvásra. Vegyél egy forró fürdőt, használd ki wellness részlegünk nyújtotta lehetőségeket, hallgass zenét, olvasgass, vagy gyújts illatos gyertyákat és csak pihenj. Nézd meg a legújabb részt kedvenc sorozatodból, igyál forró teát, lehetőleg koffeinmenteset, vagy kakaót, és kapcsolj ki. Pár órával lefekvés előtt szellőztess, ezzel kicserélődik az egész napos, állott levegő frissre, ami szintén a könnyebb elalvást teszi lehetővé.

 1. Tervezd meg a napodat

Néhány napközbeni tevékenység gátolja, némelyik viszont elősegíti a pihentető alvást, ezért érdemes odafigyelni, mit mikor csinálsz. Kerüld a nap közbeni szunyókálást és ne igyál koffeines italt délután, ezek mind rossz hatással lesznek az éjszakádra. Inkább menj ki a szabadba és legyél minél többet természetes fényben, valamint a rendszeres mozgás is a barátod! Járd be Kecskemétet, túrázz a környéken, de ha edzőtermünket próbálnád ki, az is segíthet! Ha jól elfáradsz edzés után, nem csak edzettebb, de fáradtabb is leszel, vagyis nem lesz probléma a gyors elalvással, és az estéd is pihentetőbb lesz. A rendszeres alvás, vagyis hogy minden nap ugyanakkor kelsz és fekszel, szintén pozitív, így hozzászoktatod a szervezeted egy alvási ciklushoz, és még a reggeliről sem fogsz lemaradni!

 1. Válassz megfelelő alváspozíciót

Nem minden alvó póz egészséges, hiába kényelmes. A megfelelő elhelyezkedés sokat számít, a háton vagy oldaladon való alvás a legegészségesebb. Ezt azonban a matrac kényelme is befolyásolhatja, hiába aludnál háton vagy oldalt, ha kényelmetlen a párna vagy túl kemény a matrac. Ilyenkor ajánlott lecserélni őket, és egy komfortosabb verziót beszerezni.

 1. Ne egyél, igyál lefekvés előtt

Ne feküdj le korgó hassal, de ne is egyél közvetlenül alvás előtt. Ez megüli a hasat, kényelmetlen lesz a fekvés, és csak forgolódást fog eredményezni.

Ha az Aqua Hotel Kecskemétben szállsz meg, akkor a nyugodt és pihentető alvás szinte garantált!

Egy kellemes fürdőzés vagy szaunázás után pihentetőbb lesz az alvás, a fitneszteremben töltött órák után pedig nincs is annál jobb, mint a kényelmes ágyainkban relaxálni!

https://aquahotelkecskemet.hu/szobak/

A friss ébredés után pedig látogass el éttermünkbe, amiről előző cikkünkben olvashatsz:

Bemutatjuk az Aqua Étterem étkezési lehetőségeit