Fedezd fel Kecskemét csodáit!

Egy korábbi blogcikkünkben már írtunk Kecskemét néhány nevezetességéről. Ebben az írásunkban most kibővítjük ezt a listát. Vágjunk is bele!

Kecskemét város látnivalói

Amikor megérkezel Kecskemétre első dolga legyen a Kossuth tér meglátogatása, hiszen ez a város főtere. A főtéren végig sétálva  te és családod magatokba szívhatjátok a város hangulatát.

A város két híres nevezetessége is itt található, amelyek a Városháza és a Nagytemplom. 1893 és 1897 között építették a Városházát Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján szecessziós stílusban. Az épületben található díszterem egy káprázatos helyiség, ami konferenciáknak, estélyeknek és esküvőknek ad otthont.

Érdekesség, hogy minden reggel 7 és este 8 óra között óránként hallható egy harangjáték, ami miatt olyan sokan látogatnak el a kecskeméti Városházára.

A Nagytemplomról azt érdemes tudnod, hogy az Alföld legnagyobb copf-stílusú székesegyháza, valamint azt, hogy 1774 és 1806 között építették.

kecskemét látogatása

Szeretsz színházba járni?

Ha hosszabb időt tervezel eltölteni Kecskeméten, akkor érdemes ellátogatni egy előadásra a Katona József Színházba. Abban az esetben, ha csak néhány napot tartózkodsz a „Hírös Városban”, akkor is érdemes megtekintened a színház épületét ugyanis a gyönyörű színház a város ékszerdoboza.

Egy korábbi blogcikkünkben már írtunk a februári programajánlatunkról, melybe beletartozik a színház meglátogatása is. Kattints ide és tudj meg többet!

hangszergyüjtemény

Forrás: hangszergyujtemeny.hu

Művészetkedvelő vagy?

Ha te is művészetkedvelő vagy, akkor nem szabad kihagynod a Leskowsky Hangszergyűjteményt, amely Magyarország legnagyobb látogatható gyűjteménye. A Leskowsky Hangszergyűjtemény ugyanis több mint 2000 hangszerrel büszkélkedhet a világ minden tájáról.

Szabadidő hasznos eltöltése Kecskeméten

Azok számára is kiváló programokat kínál Kecskemét, akik inkább a szabadban töltenék el idejüket a családjukkal. Nekik ajánljuk a Kiskunsági Nemzeti Park megtekintését, amely az ország második nemzeti parkja, és 1975-ben alapították.

Ha ellátogatsz a Kiskunsági Nemzeti Parkba, akkor kilenc területi egységet járhatsz be:

  • Felső-kiskunsági puszta
  • Felső-kiskunsági tavak
  • Izsáki Kolon-tó
  • Fülöpházi buckavidék
  • Orgoványi rétek
  • Bócsa-Bugac buckavilága és pusztái
  • Szika és az Alpári-rét
  • Miklapuszta
  • Peszéradacsi rétek

Hol szállj meg, ha Kecskeméten jársz?

Az Aqua Hotel Kecskemét egy vadonatúj szálloda Kecskeméten, ahol 41 szoba található, és a szálloda 84 vendég befogadására képes. A standard kétágyas szoba reggelivel, fürdőbelépővel már 11.000 Ft-tól/fő/éj áron elérhető a február és március hónapra foglaló vendégeink részére.  A hotel minőségét tekintve ez egy rendkívül kedvező ár!

Előző cikkünket olvasd el itt: Átadták az Aqua Hotelt!